EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ
Kurs programı uzaktan eğitim ile eş zamansız olarak gerçekleştirileceği için herhangi bir eğitici görevlendirmesi yapılmayacaktır.
PROGRAMIN AMAÇLARI
Kurs programını tamamlayan bireyin;
1. Besin öğelerini ve besin gruplarını dikkate alarak porsiyon miktarlarını tespit etme,
2. Ulusal ve uluslararası mevzuata göre toplu gıda üretimi yapılan yerlerde gıda, çalışma ortamı ve ekipmanlarının hijyenini sağlama,
3. Hijyen kurallarına ve işlem sırasına göre elde ve makinede bulaşık yıkamak ve bulaşık sonrası çöpleri atma,
4. Sebzeleri hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak pişirmeye hazırlama,
5. Uluslararası pişirme usullerine göre sebze garnitürlerini çeşitli tekniklerde pişirme,
6. İstenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde fond, lezzet verici karışımlar ve çorbaları 2 reçeteye uygun hazırlama,
7. Reçeteye göre istenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde çeşitli teknikler ile yumurtaları pişirme,
8. Reçeteye göre istenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde kolay hamur işlerini hazırlama bilgi ve becerilerini kazanması amaçlanmaktadır.